Avståndsmarkeringar

Vanligt använda färger för avståndsmarkeringar är vitt för 200 meter, gul/svart för 150 meter och röd/svart för 100 meter. 


Avståndspinnar placeras i semiruff minst tre klubblängder från fairwaykanten för att spelaren inte ska kunna droppa bollen på fairway när de tar lättnad för hindrande föremål. Pinnarna behöver bara sticka upp 40-45 centimeter för att synas väl. Högre pinnar leder till att spelarna kan störs av en pinne i spellinjen. 

Av säkerhetsskäl bör avståndspinnar vara flyttbara och kan antingen sättas ned i ett rör eller cementklump (hindrande föremål) eller i ett uppspettat hål (mua).

 

Om avståndsplattor, böjliga plaströr eller vippor används bör dessa placeras längs fairways mittlinje. 

 

Plattorna bör vara ungefär 30 centimeter i diameter och lätt välvda. 

 

Plattor med fjädrande mitt som trycks ner när de körs över av t.ex. en klippare kan användas. De syns bättre än flata plattor men de är dyra och kan skadas vid klippning.

 

Vippor eller böjliga plaströr slits rätt snabbt vid klippning och kan vara svåra att se. 

 

Sprinklerlock kan förses med markeringar som anger både avståndet till främre greenkanten och till greenens mitt. De kan vara svåra att hitta för spelarna vilket fördröjer spelet.

 

 150-meterspinne flyttbar.

Bild 7. Pinne som anger avståndet 150 meter till greens mitt 50 centimeter lång och 4 centimeter bred flyttbar placeradi i cementerat fäste.

 

 

 

 


Du är här:
Senast ändrad
2016-01-26 10:42