Bilder onormala markförhållanden (MUA). Uppdaterad 2014-01-08.

1Onormala markförhållande i form av ett nysått område med sprinkler och slangar som i en lokal regel förklarats som mark under arbete varifrån spel är förbjudet, markerat med vit spraylinj och blå/vita pinnar.2
. Onormala markförhållanden i kanten av ett sidovattenhinder. Notera de dubbla spraylinjerna längs hindret. Notera också att de fyra separata nysådda fläckarna markerats som ett enda MUA område.
3. Onormala markförhållanden, nytorvat område, i kanten på en greenbunker. Notera att det inte går att spraya ända ut mot bunkern (bara sand). Spraylinjen är dragen i gräset men även om bollen ligger utanför det markerade området (mellan linjen och bunkern) får spelaren ta lättnad för störande inverkan på stansen (se Regel 25-1a).4. Onormala markförhållanden bestående av en bunker med nytorvade sidor som i sin helhet är under renovering. Själva bunkern är, enligt Decision 25/13, en del av spelfältet och mark under arbete.  Hela området kan markeras som mark under arbete (utan lokal regel). Här definieras området med en vit linje i form av en lina spänd mellan tältpinnar. Denna typ av markering är tydlig, håller under lång tid och behöver inte underhållssprayas.
 


5. Onormala markförhållanden på en green. Det är inte nödvändigt att punktspraya linjen, även om det skadar gräset mindre än en heldragen linje. Var noga med att använda sprayfärg som inte är cellulosabaserad.
Notera lagningarna med de sexkantiga, hålpluggsliknande torvorna.


a   

 


Du är här:
Senast ändrad
2014-01-08 11:00