Vad bör markeras som out of bounds? Uppdaterad 2014-01-25.

a
. Out of bounds och interna out of bounds som banarkitekten har använt som spelpåverkande faktor, d v s en out of bounds som påverkar spelarens val av spelväg eller spelsätt. Klicka för bild 


b
. Områden där spel inte får ske eller områden som spelarna inte får gå in i. Det kan vara beteshagar, granntomter, miljökänsliga områden, eller åkermark. Klicka för bild 


c
. Områden på banan varifrån spel inte bör ske, exempelvis i närheten av eller från byggnader, planteringar, parkeringar eller vägar. Klicka för bild 

d
. Områden som det kan vara farligt att gå in i till exempel en drivingrange, övningsområden eller sankmarker. Klicka för bild   

e
. Områden där säkerheten för utomstående, t.ex. på vandringsleder, vägar och stigar samt platser där utomstående tar genvägar genom banan, behöver höjas. En sådan gräns skyddar inte för ett missat slag, men höjer spelarens uppmärksamhet. 
Eftersom de flesta utomstående inte vet vad vita pinnar har för funktion är det oftast också nödvändigt att sätta upp staket med tydliga varningsskyltar. 
Klicka för bild 
 

f
. Miljökänsligt område varifrån spel är förbjudet förklarat som out of bounds (Vita pinnar med grön topp) i en lokal regel. För mer information om miljökänsliga områden - klicka för länk.

g. Belagda vägar eller stigar (oflyttbara hindrande föremål) vars bortre sida begränsas av t.ex av ett branta stup kan genom en out of bounds längs vägens bortre sida ge spelarna möjlighet att ta lättnad mot fairwaysidan.    

Notera att spelarna naturligtvis letar efter en försvunnen boll där den förmodas vara men med en out of bounds tenderar spelarna att leta på banan även när allt talar för att bollen är out of bounds banan vilket gör att spelet går långsammare.  
 
Notera
 också att om banan har områden som definierats som out of bounds, men som närmast har karaktären av vattenhinder, bör de i första hand markeras som vattenhinder för att få spelet att gå snabbare.  
 
Kom ihåg att det inte finns något som helst krav på att hela banans yttre gräns måste markeras med out of boundspinnar.
Du är här:
Senast ändrad
2014-01-25 16:16