Greenfee och spelrättskontroll. Ordningsföreskrift. Uppdaterad 2016-01-12. 
Fördjupningstext: För att kontrollera att personer på banan betalt gällande avgifter kan klubben begära att de skall kunna visa upp sina golf ID-kort, annan identitetshandling eller greenfeetag.
Det måste finnas ett styrelsebeslut eller beslut av banägaren om att en viss person eller grupp av personer har rätt att kräva legitimation. Dessa personer bör vara lätta att känna igen. Till exempel kan golfbilen markeras med text "Golfvärd" eller "Ranger" och personerna kan ha ID-bricka, armbindel eller speciell klädsel.

Notera
att ordningsföreskriften gäller för alla dem som har med sig golfutrustning på banan även om de påstår sig inte "spela golf" måste de ha betalat rätt avgift. 

Notera också att golfvärden bör ha med sig aktuellt medlemsregister och att det är viktigt att ta reda på om att det har varit möjligt att betala greenfee innan personerna gick ut på banan.

Förslag till formulering i mallen. Om ordningsföreskrifterna numreras kan rubriken tas bort och nyckelorden i föreskriften fetstilas.
 

Greenfee och spelrättskontroll.
Kontroll av greenfee och spelrätt utförs dagligen och person med golfutrustning på banan, som inte löst greenfee eller saknar spelrätt, kan avvisas och få betala dubbla gällande greenfee.
Du är här:
Senast ändrad
2016-01-12 12:15